Pomme Charelle

Pomme Charelle
Appelwijn, Appelcider, likeur en meer

reeds meer dan  25 jaar produceren we bij Pomme Charelle op ambachtelijke en natuurlijke wijze (appel)wijn, likeur en cider.  Volgens een aloud natuurlijk gistingsproces, en zonder toevoeging van chemische producten (zoals sulfiet, klaringsmiddelen, ontzuurders enz...) bekomen we de heerlijkste en zuiverste dranken, van aperitief- tot dessertwijn, van dorstlessende cider tot degustatief likeurtje. 

Maar wij heb ben ook een prachtige unieke degustatieruimte/concertzaal waar regelmatig optredens verzorgd worden, een studiootje voor verblijf op het domein, wij ontvangen groepen en geven daarbij op een ludieke manier een rondleiding, demonstratie en degustatie, enz...

Pomme Charelle appelwijnDe pomme charelle is een aperitief-/dessertwijn die op ambachtelijke wijze wordt bereid uit zorgvuldig geselecteerde appelen en volgens een honderd procent natuurlijk proces. Deze pittige en fruitige wijn krijgt zijn karakteristieke aroma door een gisting en rijping sur lie (op droesem) van minstens 3 jaar. Hierbij worden geen chemische producten gebruikt zoals sulfiet, klaringsmiddelen, ontzuurders…

De pomme charelle wordt onder meer gedronken bij gevogeltepastei, kazen, olijven en heeft inmiddels ruimschoots zijn krans verdiend als wijntje tussendoor.


Zonder sulfiet – vegeterisch - veganBestellen

Cider (brut)van Pomme CharelleDe cider (brut) is een pittige, uitgesproken fruitige

lichte en verfrissende cider, gemaakt

van geselecteerd appelrassen. De mooie fijne

sprankelende pareling is te danken aan

de nagisting op fles met champagnegist.

Ideaal voor op een zonnig terrasje. Fruitige en niet zoete cider, fijne pareling,.


Zonder sulfiet – vegeterisch - vegan


Bestellen

Kruidenwijn met gember: Pomme Charelle (hot-warm chaud)De pomme charelle met gember kan zowel koud als warm gedronken worden.  De basis voor deze wijn is de Pomme Charelle appelwijn.  
Er wordt naast gember ook kruidnagel aan de appelwijn toegevoegd. Zo krijgen we een krachtige hartverwarmende wijn.

Als je hem opwarmt: niet koken.

De wijn (koud of warm) serveren met een stukje citroen maakt de beleving compleet. 


Zonder sulfiet – vegeterisch - vegan


Bestellen

Likeur: Charelle Pomme PafDe charelle Pomme Paf wordt gemaakt met de Pomme Charelle appelwijn.  Opnieuw wordt hier een zeer uniek proces toegepast, met name crio-extractie.

deze techniek bestaat erin de wijn eerst te bevriezen en daarna te ontdooien.  uit de bevroren wijn vloeien eerst de stoffen die gemakkelijkst ontdooien, zoals de alcohol, suikers en smaakstoffen.  het water blijft als het ware langst bevroren achter.  zo bekomen we een concentraat, de Charelle Pomme Paf.  Uit de meest zuivere wijn wordt aldus de meest zuivere likeur geëxtraheerd. een zeer exclusief product, heerlijk op kamertemperatuur of ijskoud geserveerd

.

Zonder sulfiet – vegeterisch – vegan


Bestellen

Picon de FlandresDoor een gedeelte “Picon amer” toe te voegen aan de Pomme Charelle  appelwijn krijgen we

een perfecte aperitief. Onder de kenners meer gekend als “Picon vin blanc”. Een ijsblokje en een schijfje sinaas in uw glaasje maken van de "Picon de Flandres" een heerlijke specialiteit. Kant en klaar voor u gemengd. Uitgieten = direct genieten!


Zonder sulfiet – vegeterisch – veganBestellen

Droge witte wijn: Pomme Charelle blanc/secNa vele jaren uitproberen hebben we nu ook een "droge " appelwijn. Deze wijn kan gemakkelijk bij vis- en (oosterse) rijstgerechten geserveerd worden. Ook als wijntje tussendoor valt deze witte wijn niet door de mand.


zonder sulfiet, vegetarisch, vegan
Bestellen

Pomme Charelle rode wijn van druivenOm ons gamma te vervolledigen, en omdat je van appels geen rode wijn kunt maken, besloten we in het voorjaar van 2019 om zo'n 450 druivenstokken aan te planten. De eerste verkoopbare wijn van de (toch nog beperkte) oogst wordt verwacht eind 2023


zonder toegevoegde sulfiet, vegetarisch, veganBestellen